Descoperire uriașă făcută de oamenii de știință! Pastila albastră ar putra salva zeci de mii de vieți!

Conform unei cercetări realizate pe cobai, în laborator, pilula albastră, administrată într-o doză mică, în fiecare zi, dizolvată în apă, ar putea preveni cancerul colorectal.

”O doză mică din pastila albastră poate reduce la jumătate numărul tumorilor în cazul acestor animale.”, a explicat Darren D. Browning, biochimist la Universitatea Augusta, din Georgia, SUA, conform Science Alert.

Deocamdată acest efect benefic a fost stabilit doar în ceea ce privește animalele, motiv pentru care următorul pas este să se descopere dacă acționează în același fel și în cazul oamenilor.

În cazul în care oamenii de știință vor stabili că pilula albastră reduce numărul tumorilor și în cazul oamenilor va fi un pas mare în medicină, astfel că va duce la salvarea a mii de vieți în fiecare an, întrucât cancerul colorectal este al treilea tip de cancer întâlnit în lume.

Sursa: https://a1.ro/news/inedit/descoperire-uriasa-facuta-de-oamenii-de-stiinta-pastila-albastra-ar-putra-salva-zeci-de-mii-de-vieti-id745859.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.