Detalii înfiorătoare! Copilotul avionului al cărui parbriz s-a spart în zbor a fost „aspirat” în afara aeronavei: „Nu mai funcţiona aproape nimic”

Căpitanul avionului Sichuan Airlines, Liu Chuanjian, a cerut să efectueze o aterizare de urgență și a reușit să aducă Airbus-ul A319 cu bine la sol, după ce parbrizul aeronavei s-a spart la aproape 10.000 de metri altitudine, iar copilotul a fost „asipirat” pe jumătate afară. El a fost numit erou de către presa din China pentru modul în care și-a păstrat calmul într-o situație-limită.

Conform declaraţiilor oficiale, aeronava abia ajunsese la altitudinea de croazieră când în cabină s-a auzit o bubuitură asurzitoare. Cabina s-a depresurizat, iar temperatura a scăzut aproape instantaneu. Când a privit în jur, căpitanul a observat că partea dreaptă a parbrizului avionului lipsea complet.

„Nu a existat niciun semnal de avertizare. Brusc, parbrizul s-a crăpat și s-a rupt cu totul. Următorul lucru pe care mi-l amintesc este că mi-am văzut copilotul ieșit pe jumătate afară din avion.Toate obiectele din cabină pluteau în aer. Aproape toate echipamentele nu mai funcționau corect și nu auzeam nimic prin stația radio. Avionul tremura atât de tare încât nu puteam citi datele de pe bord”, a declarat căpitanul, conform Straits Times. 

Copilotul, care purta centura de siguranță în momentul incidentului, a fost apoi tras înapoi în cabină şi, din fericire, s-a ales doar cu multe zgârieturi și o încheietură scrântită. În incident a fost rănit și un însoțitor de bord.

Sursa: https://a1.ro/news/extern/detalii-infioratoare-copilotul-avionului-al-carui-parbriz-sa-spart-in-zbor-a-fost-aspirat-in-afara-aeronavei-nu-mai-functiona-aproape-nimic-id762465.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.