Doctorii botoşăneni, uluiţi de moartea fulgerătoare şi bizară a unei fete de 16 ani. Medicii, şocaţi de reacţia părinţilor, care nu le-au spus ce s-a întâmplat

Cazul decesului unei adolescente de doar 16 ani a marcat cadrele medicale şi a declanşat o anchetă a poliţiei privind cauzele care au dus la moartea acesteia.

Din motive încă necunoscute, părinţii unei fete de 16 ani au ajuns cu ea la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, spunând că aceasta se simţea rău, dar nu au spus medicilor ce se întâmplase cu fata, deşi părea că ştiau, scrie presa locală.

Starea generală a fetei se deteriora de la un minut la altul.

La examenele imagistice şi interne nu s-a evidenţiat nimic, însă fata prezenta anomalii la măsurarea tensiunii arteriale şi ritmului caridac, s-a solicitat şi consultul unui cardiolog, astfel că minora a fost transportată cu ambulanţa cu medic a SMURD, de la Pediatrie, la Spitalul Judeţean.

Starea acesteia a continuat să se înrăutăţească, iar la scurt timp după consultul cardiologic fata şi-a pierdut cunoştinţa şi a intrat în stop cardio-respirator.

Cadrele medicale au început manevrele de resuscitare imediat şi le-au continuat pe secţia de reanimare de la Pediatrie timp de mai mult de o oră, fără însă ca minora să mai poată fi readusă în simţuri.

Cazul i-a marcat cu atât mai mult pe cei din Urgenţe, cu cât atât părinţii fetei, cât şi copila, nu au reacţionat deloc la încercările disperate ale medicilor de a afla dacă fata a înghiţit vreo substanţă toxică, pentru a-i putea administra tratamentul specific.

„Medicii o întrebau ce a înghiţit, şi îi explicau că este în stare foarte gravă, iar ea le spunea că o doare şi că le-a spus de la început că o doare. Nu însă şi ce anume. Părinţii erau şi ei extrem de tăcuţi şi ridicau din umeri”, a povestit un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgenţe.

Ceea ce a ridicat şi mai multe semne de întrebare cadrelor medicale a fost faptul că, într-un târziu, când medicii le-au spus părinţilor că fata are şanse minime, tatăl ar fi întrebat dacă nu ar putea fi salvată cu spălături stomacale, ceea ce ar fi putut fi un semn că acesta ar fi ştiut că minora a înghiţit ceva.

În primă fază medicii au presupus că fata a înghiţit o substanţă ce a fost asimilată de organism într-un timp extrem de scurt, cum ar fi Furadanul, otravă de şobolani sau alte insecticide extrem de puternice şi toxice, care pot deveni letale în timp scurt de la ingerare. Un semn pentru această supoziţie a fost şi faptul că minora avea midriază, adică pupilele erau foarte dilatate, acesta fiind unul dintre simptomele pentru ingestia de substanţe extrem de toxice pentru organism.

„S-a făcut tot ce este omeneşte posibil, din partea tuturor. Din păcate, nu s-a mai putut reanima pacientul. A fost un caz care ne-a marcat pe toţi”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Cazul a intrat în atenţia poliţiei, care a declanşat imediat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la moartea şocantă a tinerei, şi cât ştiau părinţii din ceea ce s-a întâmplat până să o aducă pe adolescentă la spital.

Sursa: https://observator.tv/eveniment/doctorii-botosaneni-uluiti-de-moartea-fulgeratoare-si-bizara-a-unei-fete-de-16-ani-medicii-socati-de-reactia-parintilor-care-nu-leau-spus-ce-sa-intamplat-242200.html?utm_source=a1.ro&utm_campaign=Cross%20Promo&utm_medium=Recomandare%20pe%20Observator&utm_content=242200&_ga=2.129111116.1797031494.1518985979-1651517577.1490195575

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *