Fenomen meteo straniu în luna mai! Șoferii au fost obligați să circule cu prudență

Deși sezonul estival este la un pas de a se instala, în zonele montane încă predomină zăpada și temperaturile extrem de scăzute. Astfel, luni, în zona Rânca din Munții Parâng, a nins destul de mult, iar șoferii au fost nevoiți să circule în condiții de iarnă, în luna mai!

Mare le-a fost mirarea șoferilor când au constatat că trebuie să fie atenți la gheața depusă pe Transalpina. Deși ne apropiem de jumătatea lunii mai, vremea ne joacă feste. În loc să ne bucurăm de cauciucurile de vară în trafic, mai nou trebuie să le remontăm pe cele de iarnă!

Așa se face că în zona montană Rânca, zăpada le-a dat mari bătăi de cap șoferilor. Meteorologii sunt de părere că acest fenomen se întâmplă extrem de rar și nu au absolut nicio explicație.

Pe cel mai înalt drum din ţară, la înălţimi de aproximativ 2.000 de metri, sunt straturi consistente de zăpadă, ce fac traficul să se desfășoare cu dificultate.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/fenomen-meteo-straniu-in-luna-mai-soferii-au-fost-obligati-sa-circule-cu-prudenta-164568.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.