Fenomen natural incredibil in Muntenegru: copacul-izvor. Care este explicatia

Un fenomen natural rar face ca, de peste doua decenii, dintr-un dud sa curga suvoaie de apaCopacul se afla in satul Dinosa din Muntenegru.

RFE/RL ne ofera un videoreportaj despre acest fenomen rarisim.

Explicatia? Ploile masive pot transforma un simplu copac intr-un veritabil tun cu apa.

Ploaia inunda izvoarele subterane, provocand in adancuri o presiune care incepe sa pompeze apa prin radacinile pomului. In cazul in care copacul are o gaura in trunchi, apa se aduna acolo ca intr-un mic bazin, iar apoi izvoraste in exterior, potrivit RFE/RL.

„Lucrul acesta se intampla de 25 de ani, poate chiar de mai mult timp. Pomul are mai mult de 100 de ani, poate 150 de ani”, spune un localnic, Emir Hakramaj.

„Un paradis de pe alta planeta”. Imagini infrarosu spectaculoase de la Cernobil

Cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti sa credem ca imaginile infrarosu sunt utile doar atunci cand lumina este slaba, iar efectele cromatice tind sa deformeze realitatea. Imaginati-va cum ar arata aceasta tehnica fotografica aplicata intr-o zona „bantuita” ca Cernobil.

Aceasta regiune pare ca va ramane pentru totdeauna una dintre cele mai sumbre locuri de pe planeta, amintirea urata a dezastrului nuclear, inca bantuind imprejurimile dezolante.

Fotograful Vladimir Migutin a indraznit sa faca o scurta calatorie la Cernobil, pentru a realiza mai multe cadre cu peisajul apocaliptic. Rezultatele obtinute prin tehnica infrarosu sunt de-a dreptul spectaculoase, intrecand chiar si asteptarile fotografului.

„Este destul de greu sa explic atmosfera generala pe care am experimentat-o in timpul calatoriei”, a marturisit Vladimir, potrivit demilked.com. Totusi, spune ca i-a lasat o impresie placuta din punct de vedere fotografic, Cernobil fiind parca „un paradis de pe o alta planeta”.

Sursa: https://turism.bzi.ro/fenomen-natural-incredibil-in-muntenegru-copacul-izvor-care-este-explicatia-73380

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.