FIERBE PĂMÂNTUL! Specialiştii se tem de un CUTREMUR DEVASTATOR. Nu s-a mai întâmplat din 1909. News alert la nivel european

Mai mult de 270 de mini-cutremure au lovit Insulele Canare, una dintre cele mai populare destinații turistice din lume, din 29 aprilie. Din cauza acestei activități seismice ridicate, mai multe voci și-au exprimat frica privind o nouă erupție a vulcanului activ Teide din Tenerife.

Vulcanul din Canare este el însuși o atracție turistică importantă, aducând în Tenerife mai mult de trei milioane de turiști anual. Totuși, oamenii de știință spun că mișcările telurice sunt o parte normală a activității insulelor, potrivit Daily Mail.

Ultima erupție a masivului vulcan a fost în anul 1909, iar oamenii de știință au fost nevoiți să îi calmeze pe cei care se tem că o nouă erupție ar fi trebuit să vină demult și urmează să apară, în mod devastator.

„Este suficientă seismicitate tectonică în Insulele Canare, din cauza mișcării plăcilor (tectonice – n.r.), care nu produce în mod direct activitate vulcanică și sunt mai multe zone seismice spre regiunea sud-estică din Tenerife care confirmă acest lucru”, spune șeful departamentului de vulcanologie de la Universitatea din Manchester, profesorul Mike Burton.

Conform agenție de monitorizare a activității seismice din Spania (IGN), mai mult de 270 de cutremure au fost detectate în ultimele zece zile. Cel mai mare dintre acestea a avut o magnitudine de 3,2 grade pe scara Richter și s-a produs la o distanță de 35 de kilometri de Puerto La Luz, un port din insulele Las Palmas de Gran Canaria.

Mai multe dintre aceste seisme au lovit vulcanul Teide, reaprinzând frica unei noi erupții, dar acestea au fost doar mișcări seismice secundare, care nu pot provoca erupția masivului.

Sursa: http://evz.ro/eruptie-cutremure-canare-panica.html?utm_source=playtech&utm_medium=referral

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.