Filmul evenimentelor în atacul de un sfert de oră de teroare din centrul Parisului; ”A spus «Allah Akbar» foarte încet, era înfiorător”

Un tânăr înarmat cu un cuţit s-a deplasat încet şi a atacat trecători la întâmplare, sâmbătă seara, la ora locală 20.40 (21.40, ora României), în foarte frecventatul cartier al Operei de la Paris, iar 20 de minute mai târziu el a fost împuşcat de poliţie, după ce a ucis un bărbat în vârstă de 29 de ani şi a rănit alte patru persoane, scrie AFP, care prezintă filmul evenimentelor.

– 20.40 (21.40, ora României): ”El avea urme de sânge pe faţă şi o lamă în mâna dreaptă”. 

Romain, în vârstă de 34 de ani, era pe cale să comande la Starbucks, pe avenue de l’Opéra, împreună cu soţia şi fiul, în vârstă de şase ani, când vede atacatorul, pe trotuar, pestre drum, care atacă un trecător.

”Victima sa a lăsat kebabul şi a reuşit să fugă. Bărbatul a traversat atunci strada şi s-a îndreptat către noi”, povesteşte acest martor AFP.

”Avea barbă, nu prea lungă, era îmbrăcat normal. Nu corespunde astereotipului” juhadistului, spune el.

”S-a apropiat calm, asta contrasta cu panica din jurul lui, oameni care strigau şi fugeau. A spus «Allah Akbar» de două ori, încet, era înfiorător. Am închis uşa restaurantului cu cheia, imediat s-a întors. Un taxi s-a oprit în dreptul lui. A dat mai multe lovituri de cuţit pe geam, de care şoferul a reuşit să se eschiveze, apoi şi-a continuat drumul” către rue Marsollier.

Sursa: https://a1.ro/news/extern/filmul-evenimentelor-in-atacul-de-un-sfert-de-ora-de-teroare-din-centrul-parisului-a-spus-allah-akbar-foarte-incet-era-infiorator-id761978.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.