Foarte important pentru șoferii români. Este OBLIGATORIE fișa de salvare a autoturismului în România?

Mai multe articole din mediul online au creat confuzie în rândul şoferilor, care au fost „informaţi” despre faptul că o nouă prevedere legislativă impune participanţilor la trafic să aibă în autovehicule o anume fişă, numită cartea de salvare la bord.

Ba mai mult, circulă tot felul de poveşti cu șoferi amendați cu 1.000 lei de politia rutieră pentru lipsa acestui document la bordul autoturismului. Cu ajutorul acestei fişe, în cazul unui accident rutier, echipele de descarcerare vor fi informate că la bordul autoturismului dumnea-voastră se află o carte de salvare la bord, ce va scădea cu 30% durata de descarcerare a victimelor, scrie cugetliber.ro

„Nu avem legislaţie în acest sens“

Poliţiştii exclud posibilitatea ca şoferii să fie opriţi şi amendaţi pentru că nu ar avea cartea de salvare la bord atașata autoturismului.

„Nu avem legislaţie în acest sens, deocamdată nu există legislaţie care să prevadă sancţiuni pentru cartea de salvare la bord”, a declarat pentru „Cuget Liber”, comisar şef Constantin Dancu, şeful Serviciului Rutier Constanţa. De asemenea, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” au precizat faptul că nu au luat la cunoştinţă cu privire la faptul că ar fi obligatorie cartea de salvare la bord.

„Nu ştim dacă va fi obligatorie“

Reprezentanţii celor care au încercat să uşureze munca autorităţilor şi să scadă timpii de intervenţie, prin crearea cărţii de salvare la bord, spun că proiectul este la stadiul de propunere şi nicidecum că şoferii ar fi obligaţi să aibă la bord această carte. „Cartea de salvare la bord nu este obligatorie, este doar la stadiul de propunere.

Nu ştim dacă va fi obligatorie, pentru că producătorii nu au pus la dispoziţie cărţi de salvare la bord pentru toate tipurile de autoturisme şi nu se pot găsi sub nicio formă. Astfel, nu poate exista o lege în acest sens, în condiţiile actuale. Oricum trebuie să ştiţi faptul că aceste cărţi nu sunt de vânzare, ci se pun gratuit la dispoziţia automobiliştilor”, au precizat reprezentanţii Automobil Club Român.

Pentru a descarca cartea de salvare a autoturismului dvs. ACCESAȚI LINK-UL AICI.

Sursa: https://infostiri.net/2017/02/20/foarte-important-pentru-soferii-romani-este-obligatorie-fisa-de-salvare-a-autoturismului-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.