Germania CONTINUĂ programul de PRELUARE a REFUGIAŢILOR. Va PRIMI 10.000 de migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu

Germania va prelua încă 10.000 de refugiaţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu, în virtutea programului Uniunii Europene de redistribuire a migranţilor, relatează DPA. 

În această privinţă, guvernul german şi-a dat acordul în cursul acestei săptămâni, a declarat, astăzi, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie Dimitris Avramopoulos pentru publicaţiile din grupul media Funke.

În contextul în care alte state membre ale UE au convenit să preia 40.000 de refugiaţi, ţintele programului de redistribuire a acestora au fost atinse şi probabil vor fi depăşite, a precizat Avramopoulos înaintea unei întrevederi, la Berlin, cu ministrul de interne german Horst Seehofer.

”Guvernul german se află, încă o dată, în centrul chestiunilor de solidaritate internaţională”, a adăugat comisarul european, citează moldpres.md

Până în toamna lui 2019, cel puţin 50.000 de persoane, majoritatea provenite din Africa de Nord, îşi vor fi găsit adăpost în UE.

În acest proiect Uniunea Europeană a finanţat programul cu 500 de milioane de euro.

Pe de altă parte, comisarul european pentru migraţie i-a cerut Germaniei să elimine controalele frontaliere introduse pe fondul crizei refugiaţilor din 2015, în timpul căreia 890.000 de persoane au solicitat azil în ţara europeană.

”Trebuie să revenim rapid la funcţionarea normală a sistemului Schengen”, a mai declarat Avramopoulos.

Sursa: http://evz.ro/germania-program-preluare-refugiati.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *