Guvernul a decis ca ziua de 30 aprilie să fie zi liberă pentru bugetari

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat oficial, în ședința de guvern de joi, că ziua de 30 aprilie va fi zi liberă pentru angajații la stat.

Dăncilă a motivat decizia pein faptul că 30 aprilie cade într-o zi de luni și este normal să se facă o legătură între weekend și ziua de 1 mai.

În principiu, ziua urmează să fie recuperată după cum vor decide instituțiile.

„Guvernul va stabili astăzi ca data de 30 aprilie 2018 să fie zi liberă pentru salariații din sectoru public , având în vedere că marți, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare, conform codului muncii. Prevederile actului normativ de astăzi nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, iar pentru a recupera zilele de 30 aprilie, instituțiile publice vor opta fie pentru desfășurarea activității în regim normal de lucru, sâmbătă, 5 mai, fie pentru prelungirea timpului de lucru până la data de 11 mai, conform unei planificări stabilite”, a declarat premierul Dăncilă.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/guvernul-a-decis-ca-ziua-de-30-aprilie-sa-fie-zi-libera-pentru-bugetari-464482.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.