Guvernul PSD făcut din nou PRAF: „E revoltător că ministrul Educației e agramat”

Atac fără precedent la Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Ținta principală este noul ministru al Educației, Valentin Popa, care îl înlocuiește pe Liviu Pop, remarcat tot prin numeroase greșeli gramaticale.

Atacul vine din partea parlamentarului USR, Mihai Goțiu.

„Educația în Statul Paralel. Și lista cu parlamentarii care l-au votat pe ministrul agramat și apărător al plagiatelor.

E deopotrivă deprimant și revoltător că un ministru al Educației e agramat, dar e, practic, imposibil să găsești vreun calificativ pentru faptul că la doar câteva minute după ce a primit votul majoritar la audierea din Comisiile reunite de învățământ ale Parlamentului, același ministru a transmis, prin intermediul presei, că plagiatul ar fi o problemă minoră.

UDMR se întoarce împotriva PSD-ALDE: “Noi nu susţinem, nu am susţinut acel … “

„Învăţământul nostru este bun. Chiar foarte bun în anumite domenii, pe anumite programe de studiu, este excelentă şi este păcat că umbrim aceste valori ale învăţământului românesc printr-o scoatere în evidenţă a unor elemente nu atât de importante, cum ar fi plagiatele, mai ales că nu prevede nicăieri legea respectivă că trebuie să punem ghilimele la un text pe care îl preluăm“, a fost declarația d-nului Valentin Popa.

Pentru că tot a făcut d-nul ministru apel la dicționar, pentru a-și justifica ”pamblica”, DEX-ul și dicționarele de neologisme nu lasă loc de interpretări – plagiatul e furt.
PLAGIÁ = A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. (Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a) ; PLAGIÁ = A lua, a fura ideile, expresiile, invențiile cuiva și a le prezenta drept creații proprii; a publica pe numele său fragmente din lucrarea altuia; a comite un furt literar. (Dicționar de neologisme)

Asta e filosofia educației în Statul Paralel al d-nilor Dragnea și Tăriceanu. Cea conform căreia elevii trebuie să afle chiar de la Ministrul Educației că minciuna e adevăr, că impostura e competență și că hoția e virtute.

Pentru posteritate, asta e lista cu parlamentarii PSD, ALDE, UDMR, independenți și reprezentanți ai minorităților din Comisiile reunite pentru învățământ care au votat ”pentru” Valentin Popa la audieri. Responsabilitatea le aparține în egală măsură: Ecaterina Andronescu, Csaba-Zoltan Novak, Liliana Sbîrnea, Mihnea Costoiu, Lavinia Craioveanu, Doru Adrian Pănescu, Ion Hadârcă, Camelia Gavrilă, Odon Szabo, Theodora Șotcan, Mihaela Huncă, Anton Anton, Zsolt-Istvan Biro, Sorin Cîmpeanu, Nicolae Georgescu, Marilena-Emilia Meiroșu, Alexandru Rădulescu, Alina Teiș, Angel Tîlvar, Adrian Todor, Radu Costin Vasilică, Dragoş Gabriel Zisopol”, a transmis Mihai Goțiu.

Sursa: https://reperis.ro/guvern-praf-ministru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.