Important pentru viitorii şoferii! Proba pe care trebuie să o treacă cei care vor PERMIS AUTO, pe lângă sală și traseu

Cei care vor să-şi ia permisul de conducere au de trecut nu două probe – sala şi traseul – ci şi un test al răbdării. Datele Ministerului de Interne arată că poţi număra pe degetele de la o mână judeţele unde trece mai puţin de o lună între proba scrisă şi cea practică.

În şapte judeţe, viitorii şoferi sunt nevoiţi să aştepte trei sau chiar patru luni ca să fie examinaţi.  În Vaslui şi Harghita şi Iaşi este de aproape 4 luni. În Constanţa, dar şi în alte trei judeţe candidaţii au de aşteptat până la 100 de zile.

Şi bucureştenii aveau anul trecut de aşteptat trei luni până le venea rândul la „traseu”, însă lucrurile s-au schimbat.

„Durata de așteptare a candidaților care au fost admiși la proba teoretică este pentru București de 33 de zile, iar pentru Ilfov de 65 de zile. Numărul de personal al Serviciului Comunitar Ilfov este subdimensionat”, afirmă Rodica Popescu – purtător de cuvânt DRPCIV, conform DIGI 24. 

O centralizare făcută de Ministerul Afacerilor Interne arată că, în prezent, cel mai puţin se aşteaptă în Covasna şi Olt, 3 respectiv 6 zile. Alta este, însă, situaţia din teren.

„În acest moment timpul de așteptare este de 45 de zile. Față de luna martie am reușit să reducem la jumătate timpul de așteptare deoarece am reușit delegarea a 3 agenți de la Poliția Rutieră”, afirmă Șef Florin Hoara, șef serviciu.

În alte judeţe, însă, anul aceasta este mai rău decât anul trecut. Cei care vor să-şi ia carnetul în Gorj sau Bihor aşteaptă acum de două ori mai mult.

Sursa: https://a1.ro/news/auto/probapecaretrebuiesaotreacaviitoriisoferipentruaobtinepermisul-id753327.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.