În timp ce Dragnea acuză companiile străine pentru creșterea prețurilor, firma fiului său a scumpit carnea de porc cu 10 %

Liviu Dragnea a încercat să explice cum de a ajuns inflația la aproape 5% sub guvernarea PSD: „E vorba de unele politici de cartel făcute de unii operatori economici cu capital străin în România. Deci, nu e din cauza Guvernului. Noi importăm 70% din UE şi constatăm că aici au crescut prețurile la bunurile pe care le importăm. Sigur că am constatat că aceste companii cu capital străin, când au văzut că veniturile românilor cresc – şi salarii, şi pensii -, şi-au zis hai să mărim şi noi preţurile”.

SC Ferma Salcia SA, unde fiul lui Liviu Dragnea deține 90% din acțiuni, se ocupă cu creșterea porcilor și are 12 magazine de desfacere a preparatelor din carne de porc în Teleorman, Olt și București.

Pentru că Ferma Salcia SA (Romcip, după vechiul nume) livrează preparate din carne și către instituții finanțate din bani publici (de exemplu Grădiniția Nr.6 din Alexandria), Recorder.ro a putut vedea, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, cum au evoluat prețurile practicate de firma lui Dragnea în ultimul an.

Iata evolutia: în februarie 2017, Ferma Salcia a vândut cremwusti de porc către Grădiniția Nr.6 din Alexandria la prețul de 12.84 lei kilogramul. În martie, prețul a crescut la 13.48 de lei, iar în septembrie tot Grădiniția Nr.6 a cumpărat de la firma lui Ștefan Dragnea, fiul liderului PSD, cremwusti de porc (hrană sănătoasă pentu copii!) la prețul de 14.16 lei per kilogram. Așadar, o creștere de 1.32 de lei pe kilogram în numai câteva luni: aproximativ 10 %! A crescut și prețul la carne tocată, cu circa 7 %.

Sursa: https://info-stiri.net/in-timp-ce-dragnea-acuza-companiile-straine-pentru-cresterea-preturilor-firma-fiului-sau-a-scumpit-carnea-de-porc-cu-10/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.