Încă un caz revoltător în sistemul sanitar din Romania! Copil de 9 ani aflat în comă, dat afară din spital

Anchetă de amploare la spitalul din Oradea, unde un copil de 9 ani a fost externat din spital, deși se afla în stare foarte gravă, potrivit jurnaliștilor TVR.

Deşi copilul are nevoie de tratament și intervenții chirurgicale, el a fost externat până când părinţii vor achita facturile medicale restante, de câteva zeci de mii de lei.

Acesta a fost victima unui eveniment rutier, iar Reprezentanţii Spitalului Judeţean Oradea susțin că legea îi obligă să le ceară bani părinților pentru spitalizare, motivând că accidentul s-ar fi produs din cauza băiatului. Toate astea în condiţiile în care raportul poliţiei despre incidentul rutier inca nu a fost finalizat.

Deşi copilul are nevoie de tratament și intervenții chirurgicale, el a fost externat până când părinţii vor achita facturile medicale restante, de câteva zeci de mii de lei.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate susține că nu e adevărat și că trebuie tratat în continuare de spital, fără să i se ceară bani.

„Articolul 320 din legea 95 spune că persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătății, altei persoane, precum și daune sănătății propriei persoane, din culpă, răspund potrivit legii și au obligația să repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale reprezentând cheltuielile efective ocazionate de asistența medicală acordată”, a precizat managerul Spitalului Municipal „Gavril Curteanu” Oradea, Maria Silaghi, pentru Știrile TVR.

Tatăl baiatului de 9 ani vrea acum să-şi caute dreptatea în justiţie. Până atunci, copilul este îngrijit acasă de părinţi.

Sursa: https://aktualnews.ro/2018/02/01/inca-un-caz-revoltator-sistemul-sanitar-copil-de-9-ani-aflat-coma-dat-afara-din-spital/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *