Incendii „de proporții biblice” în Grecia. Infernul văzut din dronă – VIDEO

Catastrofă naturală fără precedent în Grecia. Peste 70 de persoane au murit în urma incendiilor devastatoare și sute de persoane au fost rănite.

Este cu siguranță subiectul momentului și nu îl putem ignora. Nu putem fi nepăsători și să nu vorbim despre această tragedie, mai ales că și autoritățile noastre au trimis ajutoare către greci.

Cotidianul britanic „The Guardian” a publicat o filmare din dronă deasupra locurilor devastate de flăcări din Grecia. Presa elenă scrie despre o „tragedie națională” și s-a vorbit inclusiv despre un incendiu de proporții biblice.

În videoclipul de mai jos puteți vedea cum arăta ziua de luni, 23 iulie, când incendiul a izbucnit de pe muntele din apropierea Pendeli, alimentat de rafale de 100 de kilometră la oră. Acesta s-a răspândit foarte repede și a invadat zona Mati, la 40 de kilometri de Atena. Sute de locuințe au ars.

„Am văzut flăcările în faţa ferestrei hotelului, am crezut că va exploda”, a povestit Alina Marzin, în vârstă de 20 de ani, o turistă din Wuppertal (Germania) care se afla în Hotelul Capo Verde la Mati, luni seara, împreună cu părinţii şi fratele său, conform Digi 24.

„Mă tem că ar putea să existe alte victime şi dispăruţi, mai ales persoane în vârstă”, a declarat pentru AFP un consilier municipal din Rafina, Myron Tsagarakis.

Marți seara s-a confirmat și de ce se temeau toți: peste 70 de oameni au murit în aceste incendii.

Ministrul Apărării Naționale și celelalte autorități au anunțat că vor fi alături de poporul grec: „Sunt alaturi de poporul elen greu incercat zilele acestea de incendiile ce mistuie regiunea Attica. Nu sunt cuvinte pentru a descrie ceea ce agentiile internationale relateaza de la fata locului.

Transmit si pe aceasta cale condoleante familiilor indoliate si multa putere celor ce ii au pe cei dragi in spitale.

In aceasta dimineata, premierul Romaniei, doamna Viorica Dancila, mi-a solicitat sa iau legatura cu colegii eleni pentru a ne oferi tot sprijinul in aceste momente atat de complicate pentru Grecia.

Prin urmare, am discutat astăzi de două ori cu omologul meu, Panos Kammenos, ministrul grec al apărării, pentru a vedea cu ce putem ajuta. L-am informat ca, prin Mecanismul European pentru Situaţii de Urgenţă, putem să sprijinim cu toate mijloacele de care dispune MApN pentru a interveni în această situaţie de criză.

În acest sens, Forțele Aeriene Române au pregătit deja o aeronavă C-27 J Spartan, configurată pentru stingerea incendiilor, precum si o aeronava C-130 Hercules, pentru sprijin logistic, care pot decola catre Grecia, in orice moment.

Sunt in permanenta legatura cu ministrul Kammenos, pe care l-am asigurat de tot sprijinul guvernului Romaniei”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

Sursa: https://teotrandafir.com/actualitate/incendii-de-proportii-biblice-in-grecia-infernul-vazut-din-drona-video-196121/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *