Îngrijorare la NIVEL MONDIAL: China ar lucra la o super armă care folosește FORŢA ELECTROMAGNETICĂ

În media de peste ocean circulă informaţia despre China care ar lucra la un tun electromagnetic. Cunoscut sub denumirea de railgun. Şi SUA au dezvoltat un astfel de experiment dar, din date recente, arată că au renunţat.

A dezvoltat China o cale ferată hipersonic? Fotografiile  asta par să arăte, un „superweaponul” montat pe o navă. Aceasta ar face China prima națiune care să dezvolte acest tip de arme capabile să tragă proiectile la viteze impresionante. Proiectilul n-are nicio capacitate explozivă, dar puterea vine din viteza cu care e lansat, notează dailymail.co.uk.

Fotografiile apărute pe Twitter săptămâna trecută au dezvăluit ceea ce pare a fi o armă masivă, hipersonică, deasupra unei nave a Armatei Naționale de Eliberare.  SUA au cheltuit milioane de dolari pe ceva asemănător dar, după 10 ani de dezvoltare a renunțat la proiect.  Într-un interviu pentru New Scientist, Justin Bronk de la Royal United Services Institute, a discutat despre problemele politice care ar apărea dacă această armă va fi proiectată.

Un raport de la Task & Purpose de la sfârșitul anului trecut arată că proiectul nu poate obține finanțarea necesară pentru a deveni o realitate.

„Nu există mecanism de apărare cunoscut împotriva unei astfel de arme. Este prea rapidă și prea mică pentru sistemele de apărare antirachetă și antiaeriene actuale”, spune Bronk. După cum a arătat Bronk, o pistă funcțională hipersonică ar reprezenta o nouă generație de arme. Totodată, forțează alte națiuni să dezvolte sisteme noi de apărare pentru atacuri potențiale. Deci, în timp ce super arma nu a fost confirmată, dacă ar exista, ar însemna că statul chinez are un atu militar însemnat chiar şi în faţa SUA. Asta dacă nu îl folosești ca să intimideze alte țări.

Trenurile feroviare utilizează electricitate pentru a accelera un proiectil cu șase sau șapte ori mai mare decât viteza sunetului.  Folosind o forță electromagnetică cunoscută sub numele de Forța Lorenz, accelerează un proiectil cu o viteză feroce. Potrivit Biroulului Naval Research,  „Un viitor sistem de arme la acest nivel de energie ar fi capabil să lanseze un proiectil la 100 de mile marine”.

Sursa: http://evz.ro/china-super-arma-.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *