Intră în vigoare de azi! Toți proprietarii de mașini noi sunt obligați să-și instaleze asta de urgență

Este lege și toți proprietarii de mașini trebuie să se supune. Așadar începând de sâmbătă, 31 martie, toți cei care sunt posesori de mașini noi sunt obligați să instaleze acest lucru pe autoturismele lor. Reglementarea a intrat în vigoare azi!

Concret, sâmbătă a intrat în vigoare reglementarea Uniunii Europene care impune instalarea pe toate autovehiculele noi a sistemului eCall. Ce face sistemul eCall? Acesta lansează automat apeluri de urgenţă în caz de accident, informează DPA. În ceea ce priveşte autoturismele omologate înainte de 31 martie 2018, este posibilă instalarea ulterioară, în mod opțional, a unui sistem eCall, scrie Agerpres.

Mașinile dotate cu eCall pot alerta cel mai apropiat centru de intervenţie de urgenţă, oriunde în UE, transmiţând locul exact în care s-a produs accidentul, chiar dacă pasagerii nu pot vorbi.
Potrivit estimărilor Uniunii Europene, sistemul va reduce timpul de reacţie în caz de urgenţă cu 50% în afara localităţilor şi cu 60% în zonele urbane. „Asta înseamnă că ambulanţele, autospecialele pompierilor şi poliţia pot interveni cât mai rapid, în ‘ora de aur’ de după o coliziune”, a afirmat Erik Jonnaert, secretar general al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile.

Reacţia mai promptă urmează să reducă numărul deceselor în urma accidentelor rutiere din UE cu câteva sute pe an, iar în mii de cazuri rănile victimelor vor fi mai puţin grave, arată DPA. Conform statisticilor din 2016, cele mai recente disponibile la nivelul Uniunii, accidentele rutiere s-au soldat cu 25.500 de morţi şi 135.000 de răniţi grav.

Sursa: https://voxbiz.ro/intra-in-vigoare-de-azi-toti-proprietarii-de-masini-noi-sunt-obligati-sa-si-instaleze-asta-de-urgenta/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.