ÎNTREBAREA ZILEI: Știai că și bărbații au menopauză? Care sunt simptomele și cum pot fi combătute

Menopauza la femei este un fenomen extrem de neplăcut, însoțit de numeroase simptome cauzate de dereglările hormonale excesive. Deși se adresează femeilor, menopauza se instalează și la bărbați. Da, nimic mai adevărat! Termenul de menopauza este cunoscut, la bărbați, sub denumirea de andropauză și descrie, în mare măsură, scăderea nivelului de testosteron odată cu înaintarea în vârstă.

Testosteronul este hormonul răspunzător de pilozitate, voce, dar și de producerea spermatozoizilor. Mai mult, libidoul la bărbați este influențat tot de acest hormon.

Așa cum am spus, scăderea nivelului de testosteron este principalul factor declanșator al andropauzei. Instalarea andropauzei intervine, de obicei, după vârsta de 45 de ani.

Simptomele andropauzei

Potrivit specialiștilor, în momentul instalării andropauzei sau menopauzei la bărbați, aceștia pot experimenta senzații diverse, de la apetit sexual scăzut, la disfuncții erectile,  insomnie și chiar schimbări emoționale

Combaterea simptomelor 

Simptomele andropauzei pot fi combătute prin metode simple care vă fac să vă relaxați. De asemenea, este important să vă odihniți suficient, să limitați consumul de alcool și tutun și să aveți o viață activă din punct de vedere al sportului.

Deși este o problemă, andropauza nu trebuie să fie considerată a fi o boală, ci doar tratată ca atare. Până la urmă, este o nouă etapă a vieții.

Sursa: https://spynews.ro/beauty-lifestyle/relatii-si-sex/intrebarea-zilei-stiai-ca-si-barbatii-au-menopauza-care-sunt-simptomele-si-cum-pot-fi-combatute-164558.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.