Iohannis, amendat cu 2.000 de lei! Consiliul pentru Combaterea Discriminării a decis că termenul „PENALI” reprezintă discriminare. Reacţia preşedintelui (VIDEO)

UPDATE: Administrația Prezidențială reacţionează după decizia CNCD.
„Președintele României consideră că este o decizie politică și va contesta la instanța competentă decizia CNCD„, se arată în mesajul Administraţiei Prezidenţiale.

UPDATE: Informaţia privind amendarea preşedintelui Klaus Iohannis a fost confirmată oficial, anunţă Ştirile B1 TV.

Klaus Iohannis va fi sancţionat pentru utilizarea celebrului termen „penali”, atunci când s-a referit la politicienii care apar în diverse anchete penale.

Potrivit unor surse politice, şeful statului a primit o amendă de 2.000 de lei din partea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce membrii instituţiei au constatat că termenul „penali” este unul jignitor.

Votul din Consiliu în această speţă a fost unul extrem de strâns, de 5-4, au precizat sursele citate.

„Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, a declarat şeful statului, într-o conferinţă de presă ţinută pe 15 februarie.

Sursa: https://b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-cncd-penali-222768.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.