Iohannis atacă PSD-ul: Românii au fost înşelaţi. Catastrofele politce se răsfrâng asupra ţării

Klaus Iohannis, preşedintele României, se află astăzi în judeţul Alba, la Blaj.

„Sunt onorat şi bucuros că mă aflu astăzi aici în inima unei comunităţi care îşi priveşte trecutul cu admiraţie şi trecutul cu încredere”, a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Blaj.

Acesta a mai spus că a fost primit frumos pe Câmpia Libertăţii.

„Îmi doresc să păstrăm acest parcus către Europa şi către modernitate. Ar fi o catastrofă să abandonăm acest parcurs”, a completat şeful statului.

„Întrebarea se pune ce lăsăm noi următoarelor generaţii? Cum va arată România deceniilor următoare? Sunt întrebări care trebuie puse. De viziunea decidenţilor de astăzi depinde România de mâine. Un om înţelept când planifică viitorul se uită în trecut, trage învăţăminte şi după aceea ia deciziile”, a spus acesta.

„Acelaşi lucru trebuie să îl facem şi noi”, a mai spus acesta, adăugând că România are nevoie de o politică externă responsabilă, de respectarea statului de drept şi de stabilitate fiscală.

„Catastrofele politce se resfrâng asupra viitorului ţării”, a afirmat Klaus Iohannis, precizând că românii au fost înşelaţi.

Conform preşedintelui, atât politica externă, respectarea statului de drept, cât şi stabilitatea fiscală au fost puse în pericol prin aşa-zisele reforme. „Amintesc aşa-zisa reformă a salariilor. Aşa ceva nu putem numi reformă, ci eşec”, a completat şeful statului.

La ora 16.00, Klaus Iohannis, a depus o coroană de flori la Ansamblul monumental „Gloria”, aflat pe renumita Câmpie a Libertăţii unde a avut loc Adunarea Naţională din mai 1848.

Acolo s-a adoptat o Proclamație prin care i se cerea împăratului Ferdinand al Austriei desființarea iobăgiei şi înființarea unor instituții de învățământ în limba română. Ansamblul monumental a fost inaugurat în 1977, când s-a aniversat centenarul independenţei de stat a României.

Sursa: https://www.realitatea.net/klaus-iohannis-merge-la-blaj_2147547.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.