Iohannis spune că legea privind închisoarea la domiciliu se înscrie în categoria „legilor pentru penali”

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că legea privind măsurile alternative de executare a pedepselor, adoptată de Parlament, se înscrie în categoria „legilor pentru penali”.

Şeful statului a declarat, joi, la Bacău, că acest act normativ nu este „o iniţiativă bună”.

„Unii dintre cei care au votat cu mult entuziasm probabil se gândesc aşa preventiv că decât să meargă la închisoare, să stea acasă. Asta nu înseamnă că măsura trebuie eliminată. Nu, este o măsură care există şi la nivel european, dar ea trebuie foarte clar lămurită şi aplicată evident când nu există niciun pericol social”, a afirmat Iohannis.

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor, prin care se propune ca persoanele condamnate la o pedeapsă de până la 5 ani să poată beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în weekend într-un centru de detenţie special. Iniţiativa legislativă a primit 170 de voturi pentru, 81 – împotrivă şi şase abţineri. Camera Deputaţilor este decizională în cazul acestui proiect de lege.

Sursa: http://www.romaniatv.net/iohannis-spune-ca-legea-privind-inchisoarea-la-domiciliu-se-inscrie-in-categoria-legilor-pentru-penali_416817.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.