Ion Țiriac despre România: „Economia paralelă la care toată lumea latră”

Ion Țiriac a vorbit despre situația și instabilitatea politică din România, dar și despre soluțiile fezabile pe care el le vede. Pe lângă subiectul „Simona Halep„.

Ion Țiriac a acordat un interviu celor de la Digi 24 și a vorbit, în mare, despre România. Instabilitatea politică și economică a țării a fost dezbătută în cele câteva minute, timp în care fostul tenismen a căutat soluții, mai mult sau mai puțin practicabile.

„Unde suntem azi? Putem să progresăm. Dacă tot am ales pe cineva, hai să îi lăsăm să vedem ce face, lasă-i să își termine treaba și poate dacă îi lași și au și curajul, nu au curajul acum că se uită cineva de sus la ei. Există o economie paralelă la care toată lumea latră, dar nu mușcă nimeni”, spune Țiriac în interviu.

Afaceristul dă timpul înapoi și amintește de evenimentele de după 1989. Imediat după Revoluție, România a intrat în procesul care a dus-o și a pus-o acolo unde este astăzi. Țiriac spune că nu noi suntem cei corupți, ci societatea și asta pentru că noi am învățat-o.

„Trebuie să te întorci în 1 ianuarie 1990. Atunci s-au deschis toate ușile la toate celulele, am ieșit toți pe stradă liberi. Asta se întâmpla la 6 dimineața pe 1 ianuarie 1990. La 6 seară, în aceeași zi, 99% din oamenii care au fost liberi s-au întors la ușa aia să ceară paharul cu lapte și bucată de pâine. Noi nu suntem corupți. Societatea noastră e coruptă pentru că așa am învățat-o noi”.

Cât despre Uniunea Europeană și banii pe care România îi așteaptă de la Bruxelles, fostul tenismen spune că statul vrea numai pomană, pe care oricum nu știe să o folosească.

Sursa: https://playtech.ro/2018/ion-tiriac-interviu-situatie-politica-romania/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.