Izvorul de la Mănăstirea Izbuc, unic în Europa. „Are puteri vindecătoare. Veneau aici bolnavi din toate judeţele”

Izvorul de la Mănăstirea Izbuc, despre care mulți spun că are puteri vindecătoare, este unic în Europa. Cum a ajuns să fie un punct de atracție pentru cei bolnavi și cum a secat o singură dată, vreme de 7 ani.

Despre izvorul de la Mănăstirea Izbuc se tot vorbește, mai ales în rândul celor care caută locuri cu puteri miraculoase pentru a le vindeca bolile. Mănăstirea Izbuc este prima mănăstirea ortodoxă din Ardeal. Așezământul este însă cunoscut mai mult pentru izvorul său, unic în Europa.

Mănăstirea Izbuc din judeţul Bihor este situată la poalele munţilor Codru Moma, la aproximativ 100 de kilometri de Oradea.

În acest cadru de vis, își duc viața 20 de călugări și călugărițe. Numele mănăstirii vine de la izvorul Izbuc, aflat în apropierea lăcașului de cult. Izvorul izbucnește la anumite intervale, de unde și numele de Izbuc.

Mănăstirea Izbuc, în forma ei actuală, a fost construită între 1928 și 1930 și este o mănăstire de călugări.

Pe lângă frumusețea locurilor și locașul de cult, izvorul de la Mănăstirea Izbuc este și el un motiv pentru care mulți oameni vizitează zona. Izvorul este cunoscut nu doar în țară, ci și în afara ei.

“Veneau aici bolnavi din toate judeţele din jurul Bihorului, din Cluj, Satu-Mare, Arad, Hunedoara şi mulţi dintre ei s-au întors după aceea spunând că s-au facut bine şi s-au tămăduit. Am văzut oameni schilozi aduşi cu targa sau căruţa, copii purtaţi de părinţi în spate ori alţii abia umblând sprijiniţi în baston.”, a declarat Ilie Novac, din satul Călugări, confrom ONE.

„Oamenii veneau 15 km pe jos, de la gara din Vaşcău. Doamne, multe minuni s-or făcut la acest izvor. Şi n-a secat decât o singură dată, atunci s-a oprit de tot. Era pe vremea ungurilor, cand eram sub ocupaţie austro-ungară. Atunci n-a mai curs şapte ani”, a continuat bărbatul.

Oamenii n-au găsit nici până în prezent o explicaţie ştiinţifică a fenomenului ce a avut loc la izvorul de la Mănăstirea Izbuc . Bătrânii călugări spun însă că apa izvorului a vindecat mulţi bolnavi declaraţi de medici incurabili. De altfel, mulți oameni ce suferă de diverse afecțiuni vizitează frecvent locul.

Ați fost vreodată la izvorul de la Mănăstirea Izbuc?

Sursa: https://stiridecacao.ro/izvorul-unei-manastiri-din-romania-unic-in-europa-are-puteri-vindecatoare-veneau-aici-bolnavi-din-toate-judetele/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.