Japonia, GATA DE RĂZBOI? Pregătiri de ultimă oră şi o MĂSURĂ ÎN PREMIERĂ după Al Doilea Război Mondial.

În timp ce China efectuează din ce în ce mai multe exerciții militare, într-un adevărat tur de forță, unele state se pregătesc pentru ce e mai rău. Japonia face un pas important prin reactivarea unei unități de pușcași marini. Ultima mișcare a conducerii de la Tokyo reprezintă o premieră după Al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă, Japonia a decis să se pregătească pentru a contracara orice invadatori care ar vrea să ocupe arhipelagul. Guvernul de la Tokyo vrea să protejeze insulele aflate la marginea Mării Chinei de Est, fiind precauți în fața unei ipotetice invazii chineze, potrivit Reuters.

În cadrul unei ceremonii desfășurate la baza militară din apropiere de Sasebo, în partea de sud-est a insulei Kyushu, în jur de 1500 de membri ai Brigăzii Amfibie de Desfășurare Rapidă (ARDB), îmbrăcați în echipament de camuflaj, s-au aliniat în formație.

Viceministrul Apărării din Japonia, Tomohiro Yamamoto, a explicat că, „având în vedere situația de apărare și cea de securitate care devin din ce în ce mai dificile pentru Japonia, apărarea insulelor noastre a devenit de o importanță critică”.

Criticii acestei mutări nipone avertizează că unitățile amfibii pot reprezenta o forță militară și ar putea fi folosite pentru a amenința vecinii niponilor. În constituția adoptată după cel de-Al Doilea Război Mondial, Japonia a renunțat la dreptul de a purta război ofensiv.

Sursa: http://evz.ro/japonia-razboi-pregatiri-beijing.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.