Jocul criminal Balena Albastră își face debutul în Marea Britanie. Școlile sunt în alertă

Jocul „Balena Albastră”, care se pare că a pornit din Rusia și s-a răspândit din plin pe rețelele de socializare, a devenit un subiect fierbinte în Marea Britanie. Recent, un director al unei școli din orașul Basildon a emis un comuniat prin care avertizează părinții în legătură cu acet pericol.

După ce s-a speculat că ce circa 130 de morți supecte din rândul adolescenților din Rusia au fost atribuite acestui joc macabru, în Marea Britanie, responabilii din învățământ au luat atitudine, somând părinții să fie vigilenți și să anunțe școala și autoritățile, dacă sesizează că ceva s-a schimbat în comportamentul copiilor lor.

David Wright, director al Școlii Woodlands, a declarat pentru presa locală: „După cum știți deja din scrisorile mele anterioare, avem datoria de a purta de grijă elevilor noștri și ne străduim să facem tot ce ne stă în putere pentru a ne asigura că vi se oferă cele mai recente informații pentru a ne proteja tinerii”, citează Metro.

Deși publicația rusă Novaia Gazeta a raportat că „cel puțin” 80 dintre aceste acte au fost atribuite „Balenei Albastre”, în urma unei anchete a Radio Free Europe s-a afirmat că nicio sinucidere nu a fost confirmată oficial ca fiind legată de jocul propagat în comunitățile on-line.

Sursa: https://www.realitatea.net/jocul-criminal-balena-albastra-i-i-face-debutul-in-marea-britanie-colile-sunt-in-alerta_2056745.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *