Jurnalistii suedezi, socati de cat de sarac este Bucurestiul: „Romania, la fel ca in comunism”

Jurnalistii de la publicatia suedeza Sportbladen au venit in Romania pentru a realiza un reportaj despre CSM Bucuresti, dar au ramas socati de ‘saracia’ din capitala noastra, in conditiile in care primaria aloca anual 13 milioane de euro pentru toate sectiile clubului Bucuresti.

„Capitala Romaniei e una dintre cele mai sarace ale Europei. Cu toate acestea, primarul Bucurestiului plateste starurilor suedeze 100.000 de coroane lunar (n.r. – aproximativ 10.400 de euro) din bani publici, pentru handbal”, e introducerea textului despre „Fenomenul CSM Bucuresti”.

Reportajul suedezilor, preluat de prosport.ro, arata ca in loc sa produca banii pe care ii cheltuie, CSM Bucuresti a preluat modelul comunismului, atunci cand „sportul era al Armatei, al Internelor si, in definitiv, al statului”.

CSM Bucuresti are in lot doua handbaliste de top din Suedia: Linnea Torstensson (inter-stanga, retrasa din nationala Suediei la inceputul acestui an) si Isabelle Gulden (coordonator de joc).

CSM a devenit un magnet de publicitate pentru capitala Romaniei, intr-o tara cu evidente probleme de coruptie, apreciaza suedezii, care amintesc de protestele din Piata Victoriei si de modul in care CSM a devenit un pion important de promovare a orasului.

Sursa: http://www.stirilekanald.ro/jurnalistii-suedezi-socati-de-cat-de-sarac-este-bucurestiul-romania-la-fel-ca-in-comunism-16990830

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.