Klaus Iohannis, replică dură în scandalul pensiilor: Ce aveţi de gând cu Pilonul II? Mai aveţi bani pentru pensii şi salarii până la sfârşitul anului? (VIDEO)

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat, marţi, un nou atac la adresa actualei guvenări.

El a vorbit, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni, despre două teme importante: fondurile europene şi pensiile românilor.

În ceea ce priveşte pensiile, şeful statului a amintit că se discută de câteva zile bune despre Pilonul II de pensii.
„Din păcate, până și cei de la PSD se contrazic între ei: ba se desfiinţează Pilonul II, ba nu se desfiinţează, ba se suspendă, ba nu, ba e un proiect asumat, ba nu… o harababură completă.(…)
Și totuși, lumea se întreabă de ce s-a creat această incertitudine, oare ce țintesc ei? Nu s-au înțeles între ei? Greu de crezut. Unii își pun chiar întrebarea dacă acești bani care nu vor intra la Pilonul II vor fi folosiți în altă parte”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a arătat că Executivul condus de Viorica Dăncilă şi principalul partid de guvernământ – PSD – trebuie să răspundă public „clar, documentat”, la două întrebari.
„Pentru PSD: ce aveți de gând cu Pilonul II de pensii? Clar, răspicat, cu argumente. Şi a doua întrebare, pentru Guvern, e următoarea: Mai aveți bani pentru pensii și salarii până la sfârșitul anului?”, a afirmat şeful statului.

Răspunsurile la întrebările puse de Klaus Iohannis ar putea veni în scurt timp, deoarece Guvernul a anunțat că vicepremierul Viorel Ștefan va susține declarații de presă la Palatul Victoria, marţi, de la ora 19.00.

Sursa: https://b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-pilonul-ii-pensii-salarii-224615.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *