Laura Codruţa Kovesi vine în faţa opiniei publice să clarifice acuzaţiile de fabricare de probe de la DNA

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, susţine, miercuri, de la ora 19.30, o declaraţie de presă la sediul DNA. Potrivit unor surse România TV, şeful Dna Ploieşti a fost chemat la raport. Surse judiciare spun că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut explicaţii lui Lucian Onea despre ultimele evenimente.

Laura Codruţa Kovesi anunţă o declaraţie de presă, în plin scandal la DNA privind acuzaţii de fabricare de probe. Anunţul şefei DNA vine în urma solicitării preşedintelui CSM de urgentarea procedurilor care ar putea reda încrederea în sistemul de justiţie.

Preşedintele CSM Simona Marcu a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că solicită tuturor instituţiilor din sfera autorităţii judiciare ca, în limitele legale şi cu respectarea drepturilor persoanelor, să urgenteze procedurile care ar putea reda încrederea cetăţenilor în sistemul judiciar.

De asemenea, procurorul general Augustin Lazăr solicită conducerii Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa „campaniei împotriva instituţiilor justiţiei (…) de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv”.

 

sursa:http://www.romaniatv.net/live/laura-codruta-kovesi-vine-in-fata-opiniei-publice-acuzatiile-de-fabricare-de-probe-de-la-dna_403770.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.