Le-a făcut un bine când au rămas fără locuințe după inundații. Ce fac acum sătenii din Rast cu casele construite de Gigi Becali

În primăvara anului 2006, Dunărea s-a revărsat cu putere peste satul Rast din județul Dolj și a distrus în jur de 800 de case. În jur de patru mii de oameni au rămas fără locuințe.

Guvernul a alocat atunci în jur de 15 milioane de euro ca ajutor de urgență, iar din banii aceștia s-au ridicat vreo 300 de case, pe care le-au primit unii dintre cei care au rămas fără acoperiș deasupra capului.

Gigi Becali s-a gândit să dea și el o mână de ajutor și a ridicat din banii săi 44 de locuințe. Alte zece case au fost făcute din banii de la Biserica Ortodoxă, iar restul oamenilor și-au ridicat case din alte fonduri făcute de la stat.

La aproape 12 ani de la acea nenorocire abătută asupra satului lor, unii dintre locuitorii din Rast s-au pus pe căpătuială.

Cei de la Știrile Kanal D au descoperit că unii săteni și-au scos la vânzare casele și cer 13.000-15.000 de euro pe o gospodărie. Zona nu este foarte atractivă, așa că o casă este vândută, de fapt, cu sume care nu depășesc 6000 de euro.

Mai mult decât atât, se pare că unii dintre localnici au făcut unele reparații minore la locuințele afectate de ape și au preferat să păstreze casele noi intacte, pentru a le vinde.

Becali i-a ajutat, sătenii i-au întors spatele

La alegerile din 2008, PNG-CD, partidul de atunci al lui Gigi Becali, a avut candidat la primăria de la Rast. În ciuda ajutorului oferit de latifundiarul din Pipera, candidatul lui Becali a primit doar 97 de voturi.

Partidul lui Gigi Becali a fost învins și în comuna vrânceană Vulturu, acolo unde liderul PNG-CD a construit un sat nou, cu 200 de case, și o biserică pentru sinistrații din Vadu Roșca, afectați de inundațiile din 2005.

PNG-CD a obținut un singur mandat de consilier, iar candidatul la primărie a primit doar 50 de voturi.

Sursa: https://vip24.ro/news/le-a-facut-un-bine-cand-au-ramas-fara-locuinte-dupa-inundatii-ce-fac-acum-satenii-din-rast-cu-casele-construite-de-gigi-becali-13056

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.