Legea care va scoate din circulatie aceste masini. Sute de mii de soferi vor fi afectati

Veste rea pentru soferii din Romania! Se da o noua lege care va scoate din circulatie o anumita clasa de autoturisme

In curand, masinile cu volan pe dreapta nu vor mai putea fi inmatriculate, oficialii guvernamentali pregatesc un proiect de ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea si completarea reglementarilor privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere.

Directorul general al Registrului Auto Roman, George Dinca a explicat ca noile modificari vizeaza masinile cu volan pe dreapta.

„Odata cu aprobarea acestor modificari, masinile care vor veni din afara Uniunii Europene, daca au volan pe dreapta, nu primesc omologare”, a declarat directorul general al RAR, George Dinca.

Conform oficialului RAR, noile modificari privind masinile cu volan pe dreapta intra in vigoare intr-o luna jumate.

Art. II din Legea nr. 109/2018 pentru modificarea Ordonantei Guvernului nr. 78/2000 privind omologarea, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitatii vehiculelor rutiere in vederea comercializarii, inmatricularii sau inregistrarii acestora in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei. “Partea I, nr. 422 din 17 mai 2018, prevede ca in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a legii, ministrul transporturilor sa actualizeze Reglementarile privind omologarea individuala, eliberarea cartii de identitate si certificarea autenticitati vehiculelor – RNTR 7.

De asemenea, au fost actualizate unele prevederi tehnice privind emisiile poluante, mase si dimensiuni, echiparea cu centuri de siguranta, sistemul de incalzire si au fost completate prevederile aplicabile autovehiculelor cu postul de conducere pe partea dreapta provenite din alte state decat statele membre ale Uniunii Europene.

Sursa: https://turism.bzi.ro/legea-care-va-scoate-din-circulatie-aceste-masini-sute-de-mii-de-soferi-vor-fi-afectati-79178

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *