Legea Educației, noi modificări. Câte ore ar putea fi alocate materiilor

Legea Educației 2018. Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a anunțat că a depus o propunere legislativă de modificare a Legii Educației în legătură cu numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ.

Legea Educației 2018. Fostul ministru al Educației, Liviu Pop, a anunțat că a depus o propunere legislativă de modificare a Legii Educației în legătură cu numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învățământ.

În prezent, Art. 69 al legii Educației cuprinde următoarele precizări:

(1) În unitățile de învățământ de stat sau particulare se utilizează manuale școlare și alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

(2) Manualele școlare se elaborează și se evaluează pe bază programelor școlare aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului reglementează elaborarea de manuale școlare alternative.

 (3) Cadrele didactice selectează și le recomanda elevilor, în bază libertății inițiativei profesionale, acele manuale școlare din lista celor aprobate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului care vor fi utilizate în procesul didactic.

(4) Elevii și profesorii din învățământul de stat și din învățământul obligatoriu particular acreditat/autorizat beneficiază de manuale școlare gratuite, atât pentru învățământul în limbă română, cât și pentru cel în limbile minorităților naționale, în condițiile legii.

(5) Auxiliarele curriculare sunt constituite din ghiduri metodologice care, prin conținut, sunt în conformitate cu prevederile legale în vigoare și pe care cadrele didactice le pot selectă și utiliza la clasă, în bază libertății inițiativei profesionale, în scopul îmbunătățirii calității procesului educațional.

Rămâne de văzut dacă acestă nouă propunere legislativă va fi adoptată. Vă reamintim însă că Legea educației s-a modificat de nenumărate ori, iar în fruntea ministerului Educației au fost mai mult de 20 de miniștri din 1998 până în prezent.  

sursa: https://a1.ro/news/social/legea-educatiei-noi-modificari-cate-ore-ar-putea-fi-alocate-materiilor-id762493.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.