Leo de la Strehaia, gest disperat, ca să scape de puşcărie! E ultima şansă!

Aflat cu un picior în puşcărie, Leo de la Strehaia a recurs la un gest disperat, în speranţa că va rămâne în libertate.

Ion Stelică Mihai, alias Leo de la Strehaia, i-a implorat pe procurorii care îl cercetează pentru o escrocherie de zeci de mii de euro să nu trimită încă dosarul în judecată, întrucât este la un pas de a se înţelege cu victima. „Avocatul inculpatului susţine că va depune la dosar un acord de mediere. Dacă partea vătămată îşi va retrage plângerea, vom fi nevoiţi să închidem cazul. Noi sperăm să-i trimitem în judecată pe autori, însă totul depinde acum de victimă”, au declarat, pentru SPYNEWS, procurorii.

Leo este acuzat, alături de fiul cel mare, Gheorghe Alin Mihai (foto sus), că a pus la cale o escrocherie de zile mari, procurorii solicitând recent arestarea preventivă a celor doi suspecţi. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Strehaia nu au reuşit să obţină arestarea inculpaţilor, ci doar punerea lor sub control judiciar, plus o serie de interdicţii. Cea mai cumplită veste pentru Leo a fost aceea că nu are voie nici măcar să discute cu fiul, care îi este complice la faptă. „Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Mihai Ion – Stelică trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală şi la judecătorul de drepturi şi libertăţi ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia Oraşului Strehaia, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 Cod procedură penală, pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului Mihai Ion – Stelică să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu Mihai Gheorghe Alin (fiul său – n.r.). În baza art. 215 alin. 3 Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, au dispus magistraţii.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/leo-de-la-strehaia-gest-disperat-ca-sa-scape-de-puscarie-e-ultima-sansa-169340.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.