Lia Vasilescu: De la 1 martie toţi medicii şi asistentele urcă pe grila de salarizare din 2022. GRILA SALARII MEDICI pe categorii! Citeste mai mult pe

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că de la 1 martie toţi medici şi asistentele vor primi majorări salariale, salariile acestora fiind aferente grilei realizate pentru anul 2022, afirmând că un medic primar care câştigă un salariu de 4.000 de lei va primi 15.000 de lei.

SALARII MEDICI 2018. „Absolut toţi medicii şi toate asistentele urcă direct pe grila din 2022, începând de mâine (1 martie – n.r.). Un medic primar, de exemplu, de la 4.000 de lei ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate salariile vor fi chiar foarte mari”, a declarat ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, la Parlament.

Ministrul Muncii a afirmat că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40%.

„Noi sperăm ca începând cu acest an, cu această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ce salarii vor avea medicii de mâine

Potrivit ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, salariile de bază ale medicilor şi asistenţilor medicali vor creşte de la 1 martie faţă de cele din luna ianuarie, cu 70-173 la sută, astfel că, un medic primar din unităţile sanitare clinice va avea în luna martie 9.106 lei, faţă de 4.108 lei cât avea în ianuarie. Un asistent medical cu studii superioare din unităţile sanitare clinice va avea 3.040 de lei în martie 2018, iar o infirmieră – 2.586 de lei, fără sporurile de tură, sărbători legale şi condiţii.

SALARII MEDICII 2018: Cum se calculează câştigurile din sistemul sanitar de la 1 martie

La rândul lor, medicii rezidenţi vor beneficia de creşteri cu 151-287 la sută începând cu 1 martie, în funcţie de specialitate.

„Un medic rezident anul I are în prezent un salariu brut de 1.985 de lei. După creşterea salarială va avea 5.700 de lei brut. Astfel încât ajunge în anul VI cu un cuantum de 7.900 de lei brut. Medicii rezidenţi pot obţine venituri suplimentare prin orele de gardă, având în vedere că ei pot fi inlcuşi la cerere în linie de gardă. Tot de la 1 martie, medicii rezidenţi vor beneficia de norma de hrană”, a explicat Sorina Pintea.

Ministrul a mai spus că salariile „au fost ajustate în plus sau în minus”, pentru a se încadra în grila de salarizare. Sorina Pintea a adăugat că va propune ca directorii din Direcţiile de Sănătate Publică să fie plătiţi ca şi medici.

„Salariile personalului medical vor înregistra creşteri semnificative, iar salarizarea din domeniu va ajunge pentru prima dată aproape de nivelul înregistrat în Uniunea Europeană, astfel că unele salarii vor depăşi 4.000 de euro pentru medic primar anatomie patologică şi medicină legală”, a declarat ministrul Sănătăţii Sorina Pitea într-o conferinţă de presă.

sursa:http://www.romaniatv.net/lia-vasilescu-de-la-1-martie-toti-medicii-si-asistentele-urca-pe-grila-de-salarizare-din-2022-ce-salarii-vor-avea-pe-categorii_406460.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *