Liviu Dragnea și Victor Ponta au fost beneficiari legali ai SRI

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a declarat joi, după audierea lui Florian Coldea, că Victor Ponta, Liviu Dragnea şi alte persoane din conducerea Guvernului erau beneficiari legali ai SRI şi nu puteau intra în categoria de voluntari.

„Am reluat această discuţie despre voluntari, am înţeles foarte clar că domnul Ponta, domnul Dragnea şi alte persoane care erau în conducerea Guvernului, aceştia erau beneficiari legali ai SRI, nu puteau să intre niciunul dintre aceştia în categoria de voluntari. A fost o discuţie în care s-a definit foarte clar ce înseamnă gestul voluntar al persoanelor fizice, din zona politică, fie din alte zone, de a se adresa SRI şi de a purta discuţii care sunt de competenţa SRI, de a întreba sau de a spune. Nu vorbeşte de noţiunea de voluntari cum există voluntariat la ONG-uri”, a precizat Manda.

El a adăugat că despre Liviu Dragnea a fost o discuţie explicită.

„Despre domnul Dragnea a fost o discuţie explicită, mai ales că a fost confuzia voită sau mai puţin voită de la audierea trecută şi a spus foarte clar: domnul Dragnea, şi domnul Ponta, ca şi alţi miniştri, ca şi alte persoane din statul român sunt beneficiari legali de informaţii. Deci, domnul Dragnea, dacă s-a dus sau dacă s-a întâlnit sau domnul Ponta sau alte persoane s-au întâlnit în calitatea lor de beneficiari legali de informaţii şi au purtat discuţii în acest sens, având dreptul legal de a solicita informaţii pe diferite speţe care vizează activitatea”, a conchis Manda.

Sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/liviu-dragnea-si-victor-ponta-au-fost-beneficiari-legali-ai-sri-463632.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *