Locul cel mai sarac de pe Glob! Oamenii sunt nevoiti sa faca eforturi uriase pentru a supravietui. Ajung sa manance chiar si…

Socant! Sunt zone pe Glob unde oamenii nu isi permit o farfurie cu mancare si incearca sa supravietuiasca prin diferite metode.

Ajung sa manance chiar si noroi, pentru a nu muri de foame. Una dintre cele mai sarace zone din Haiti este Cite Soleil, o comuna extrem de amarata. Saracia ii impinge pe locuitori sa manance prajituri din noroi. Acestia nu isi permit nici macar o farfurie cu orez. Haiti este zona cea mai saraca din emisfera vestica.

Un reportaj socant a scos la iveala cum se traieste in aceasta zona, unde cei mai multi copii sunt subnutriti, iar parintii fac eforturi supraomenesti pentru a-i creste. Localnicii prepara minunatele prajituri din lut, sare si margarina, la care adauga foarte rar, bucati de legume.

”Iti umple stomacul cand nu ai nimic de mancat. E un rau necesar. De aceea le fac. Ma doare inima, dar nu am alta solutie. Suntem nevoiti sa le mancam. Corpul nostru este obisnuit cu ele”, marturiseste o femeie, care prepara aceste turte pentru ea si copiii sai.

Desi expertii trag un semnal de alarma asupra acestui timp de mancare din noroi, oamenii din Haiti il considera o delicatese. Prajiturile din noroi sunt uscate la soare pana sunt gata de consum In ultima perioada,  aceste turte au devenit o mica afacere. Astfel, un sac de lut costa in jur de patru dolari.

Femeile il amesteca cu sare, bucati de legume si, uneori, cu zahar. Il pun discuri speciale, pe care le lasa la uscat timp de cateva ore.  Chiar si gravidele consuma aceste turte din noroi. El considera ca ele contin calciu si anti-acid.

Sursa: https://ciao.ro/loc-glob-saracie-haiti/2/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *