Lovitură pentru românii cu credite în lei. Indicele robor a atins un nivel record

Veste proastă pentru toți românii ce dețin credite în lei. Indicele Robor la 3 luni a crescut, ajungând la o cifră explozivă, atingând un nou record al ultimilor 3 ani și jumătate, respectiv 2,46% pe an, de la cifra existentă miercuri, 2,42% pe an.

În ultimele 5 zile, indicele Robor a cunoscut o creștere semnificativă și a instalat panică în rândul românilor ce dețin credite în lei. Robor a ajuns la 2,46% pe an și a stabilit un nou record. Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a României, o cifră similară s-a înregistrat în anul 2014, în luna octombrie, și anume 2,48% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a crescut până la 2,57% pe an, de la nivelul de 2,54% pe an înregistrat miercuri.

Robor la 9 luni, ce reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale a ajuns la 2,68% pe an, de la 2,65% pe an, cât era marți.
Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de zece bănci selectate de Banca Naţională.

Sursa: https://spynews.ro/actualitate/lovitura-pentru-romanii-cu-credite-in-lei-indicele-robor-a-atins-un-nivel-record-163675.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *