Lovitura pentru romanii plecati in strainatate! Se modifica granitele Romaniei. Cum vom fi afectati de schimbare

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pregateste o schimbare majora. El vrea ca toate punctele de frontiera sa fie modernizate si toate produsele care intra in tara sa fie scanate.

„E un obiectiv foarte ambitios, dar care se va realiza. Toate punctele vamale din aceasta tara vor fi modernizate (…) Pana la final de an, cel tarziu in 2019, vreau sa le vedem reabilitate (…) Daca se va schimba legislatia la nivel national, astfel incat zona aceasta de vama va fi zona de interes national, exact cum e zona de aparare, aceasta zona a fiscului, a vamii, sa aiba acelasi tratament. Cu alte cuvinte, sa pot sa cumpar din piata imediat ce servicii sau lucrare am nevoie. Sa nu stai luni de zile sa cumperi un echipament, sa asfaltezi o infrastructura rutiera, sa dotezi vamesii cu elementele necesare. Aceasta modificare va trebui sa aiba si avizul CSAT-ului si deja s-a vorbit. Este o abordare corecta, de toti acceptata.”, a spus Teodorovici.

El a subliniat ca tot ce va intra in tara va fi scanat si ca, in aceste conditii, numai in cazul contrabandei cu tigari se vor inregistra scaderi semnificative.

„Scanner-ele vor fi functionale (…) Vama va fi reabilitata, modernizata cu tot ceea ce inseamna echipamente fixe, mobile si portabile. Nu va exista ideea de nefunctional (…) Nu se va face pe esantion (…) Tot ce inseamna acces in tara va fi cu scanner fix, adica nu ai pe unde sa treci, decat prin scannere si va facuta suta la suta scanarea, nu pe esantion (…) Numai din tigari se pot aduce la bugetul de stat cam un miliard de euro.”, a afirmat Teodorovici.

De cealalta parte, fostul sef ANAF, Gelu Diaconu critica dur aceasta schimbare.

„Daca vrea dom’ ministru sa “scaneze” tot (nici in plin razboi in IRAK nu reuseau americanii sa faca asa ceva!) va trebui sa reconfigureze intreaga infrastructura rutiera si vamala de la frontiera cu Serbia, Ucraina si Moldova, cu cheltuieli de minim 200 de milioane de euro in 5-10 ani.. si nu ar rezolva mai nimic.. pentru ca grosul contrabandei se face utilizand alte trasee.”, a scris fostul sef ANAF, pe Facebook.

Sursa: http://www.stirilekanald.ro/lovitura-pentru-romanii-plecati-in-strainatate-se-modifica-granitele-romaniei-cum-vom-fi-afectati-de-schimbare-18098937

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.