Lovitură pentru Simona Gherghe! Ce a decis CNA

CNA a amendat cu o sumă foarte mare Antena 1 pentru o ediţie a emisiunii „Acces Direct”. Emisiunea este prezentată de Simona Gherghe, dar aceasta se afla în concediu de maternitate atunci. În şedinţa de marţi, CNA a pus în dezbatere ediţia emisiunii din data de 26 iulie, în care s-a vorbit despre un „savant” care a teleportat şi a înviat o fetiţă în vârstă de doi ani, pentru că a vrut să o cucerească pe mama acesteia.

Între titlurile afişate pe ecran s-au numărat: „Dosarul fetiţa înviată! Dovezi de la înmormântare!”, „Imediat: Mesaje de necrezut de la savanţi”, „Dosarul fetiţa înviată! Probe şoc: înregistrări şi mesaje”; „Discuţii cu fetiţa după înmormântare!”, „Dosarul fetiţa înviată! Rudele au probe!”, „Savanţii: Fata Denisiei Trăieşte”. Au apărut şi subtitluri precum: Mama: „Am văzut-o faţă în faţă! M-am speriat”, „Unchiul Vidu: «Eu am vorbit cu cea mică la telefon»” şi „Fetiţa a dormit o noapte cu mama ei după înmormântare”.

„Nu se poate ca în mijlocul zilei să fie difuzată o asemenea mizerie la televizor! Trebuie să luaţi măsuri împotriva încercării de îndobitocire a populaţiei”, arată reclamaţia emisiunii, potrivit raportului de monitorizare întocmit de CNA.

Norina Ionescu, reprezentanta televiziunii la CNA, a explicat că această ediţie a emisiunii a fost urmată de o a doua ediţie, în cea de-a doua zi, în care au fost prezentate rezultatele „anchetei” jurnalistice, potrivit cărora a fost vorba despre o farsă.

„Au fost două ediţii de Acces Direct, a doua a fost în următoarea zi. A fost o anchetă jurnalistică făcută de Mihaela Ionescu, reporter. Familia, după ce a apelat la organele legale când a fost contactată de aşa-zişii savanţi, a apelat la Acces Direct. Emisiunea a prezentat cazul respectiv, imaginile difuzate au fost puse la dispoziţie de către mama fetiţei. Fetiţa este decedată. În final, această ancheta a scos la iveală faptul ca acei aşa-zişi savanţi, 3 la număr, era unul singur. El a intervenit în ediţia din 27 prin telefon, recunoscând toată această farsă. Acces Direct şi un post tv nu are nici rolul să ducă la bun sfârşit şi să facă o treabă pe care o au de făcut nişte alte organe ale statului. Mai departe cazul a fost preluat de poliţie”, a spus Norina Ionescu. „A fost prezentat pe post si rezultatul – că a fost o farsă şi un grup infracţional a profitat de durerea unei familii şi ce s-a întâmplat acolo”, a subliniat ea.

Intervenind, Florin Gabrea a spus că postul de televiziune ar fi trebuit să aibă un „discernământ minim”. „Cum a putut un om în secolul XXI să accepte aşa ceva, că există o persoană care după ce a murit să învie şi să vorbească la telefon? Mi se pare grosolan să marşaţi la aşa ceva”, a spus el.

Sursa: https://www.cancan.ro/lovitura-pentru-simona-gherghe-ce-a-decis-cna-17644653

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.