Lovitură pentru Traian Băsescu! Vladimir Voronin: „Trebuie audiat de Serviciul de Informaţii şi Securitate deoarece subminează statalitatea Republicii Moldova”

Fostul preşedinte al Republicii Moldova Vladimir Voronin a declarat, vineri, că Traian Băsescu trebuie audiat de Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova (SIS) deoarece acţiunile fostului preşedinte român ar submina statalitatea moldoveană, relatează Deschide.md.

”Cum să fii cetăţean al R. Moldova şi să nu recunoşti acest stat? Dar cine vă ţine aici? Ai cetăţenie română, ai paşaport românesc, du-te în România şi fă acolo ce vrei. De ce nu este invitat Băsescu la SIS şi întrebat ce caută el aici, cu ce scop a venit? (…) A căzut cu capul de puntea vasului şi are probleme, iar noi ne uităm la el ca la un om sănătos”, a declarat Voronin.

Fostul preşedinte al Republicii Moldova a fost critic şi la adresa recentei vizite la Chişinău a lui Mihai Fifor, ministrul român al Apărării.

”Am văzut că a venit la Chişinău ministrul Apărării român cu o grămada de generali. Ei vor un batalion mixt. Ce, acest batalion să fie format dintr-un moldovean şi 1.000 de români? Aşa batalion a fost şi în 1918, atunci când cei din Sfatul Ţării au fost obligaţi să semneze unirea cu România”, a adăugat Voronin.

Sursa: https://www.antena3.ro/politica/lovitura-pentru-traian-basescu-vladimir-voronin-trebuie-audiat-de-serviciul-de-informatii-si-454374.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *