MAI și MAE vin în ajutorul cetățenilor români aflați în străinătate.

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Afacerilor Externe au încheiat un protocol de colaborare care prevede acordarea de sprijin reciproc în gestionarea situaţiilor deosebite în care sunt implicaţi cetățeni români aflați sau stabiliți în străinătate, dar și cetățeni străini aflați sau stabiliți pe teritoriul României.

Protocolul va facilita efectuarea de activități și acțiuni comune în situații de urgență majore, dezastre sau calamități naturale în statele din vecinătatea României (Republica Moldova, Bulgaria, Republica Serbia, Ungaria și Ucraina), precum și în alte țări stabilite de comun acord. De asemenea, parteneriatul prevede promovarea Aplicației DSU,care oferă utilizatorului informații cu privire la situații de risc, a aplicaţiei MAE„Călătoreşte în siguranţă” și a serviciului de alertare „Un SMS îţi salvează viaţa”, destinate cetățenilor români care călătoresc în străinătate.

https://reperis.ro/traian-basescu-s-a-aratat-revoltat-de-componenta-cabinetului/

Documentul a fost încheiat între Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, din partea MAI, și de Departamentul Consular – MAE Romania, din partea MAE.

De asemenea, parteneriatul presupune printre altele şi derularea de activităţi, precum exerciţii, training-uri, workshop-uri, în vederea pregătirii Echipelor de Reacţie Rapidă din cadrul Celulei de Criză a MAE în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Sursa: https://reperis.ro/mai-si-mae-vin-in-ajutorul-cetatenilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.