Manager de spital: Avem medici care câştigă aproape 5.000 de euro lunar. Angajaţii, tot NEMULŢUMIŢI

20 de angajaţi ai Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sibiu au protestat spontan, marți, în curtea spitalului, reclamând faptul că au primit salariile tăiate și cerând acordarea de sporuri maxime. Ei au pierdut între 50 şi 600 de lei la salarii, potrivit directorului spitalului, Cornel Benchea, care a subliniat, însă, că în unitatea medicală pe care o conduce sunt și medici cu salarii de 5.000 de euro lunar, echivalentul în lei, acesta fiind cel mai mare salariu din spital.

Potrivit sursei citate de Agerpres, personalul auxiliar din cel mai mare spital public din judeţul Sibiu încasează lunar sporuri, însă la valoarea cea mai mică prevăzută de lege, deoarece Consiliul Judeţean nu poate acorda sporurile la valoarea maximă prevăzută de lege.

„A fost protestul celor care au salariile tăiate. Infirmiere, femei de serviciu, brancardieri, registratori, biologi din toate secţiile, s-au strâns în faţă la Unitatea de Primiri Urgenţe. Avem în jur de 647 de angajaţi care au salariile reduse. A fost un protest spontan. Toată lumea a luat sporul minim prevăzut de lege, în această lună.”, a explicat Cornel Benchea, managerul Spitalului Județean Sibiu, citat de Agerpres.

Directorul celui mai mare spital din judeţul Sibiu mai spune că, dacă ar fi să plătească fiecărui angajat sporul maxim, atunci ar fi nevoie, anual, de 18 milioane de lei. „Noi trebuie să ne încadrăm în anvelopa de 30 % a Consiliului Judeţean”, explică Cornel Benchea lipsa fondurilor.

Până acum, niciun angajat cu salariul scăzut de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu a anunţat că intenționează să demisioneze. Spre deosebire de angajaţii cu salarii scăzute, asistentele, anesteziştii şi medicii au salarii aproape dublate, spune directorul Benchea. Cel mai mare salariu al unui medic din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu se apropie de 5.000 de euro, echivalentul în lei.

Sursa: https://b1.ro/stiri/economic/manager-de-spital-avem-medici-care-castiga-aproape-5-000-de-euro-lunar-angajatii-tot-nemultumiti-223618.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.