Manichiura cu gel poate fi fatală. Ce ne sfătuiesc specialiștii

Trendul unghiilor cu gel este din ce în ce mai căutat în rândul fetelor, dar sigur nu știai că acest tip de manichiură poate fi extrem de periculos.

Femeile care își fac mereu manichiura cu gel își pun în pericol pielea și riscă leziuni la nivelul mâinilor din cauza lămpilor UV.

Lămpile sunt folosite pentru a întări gelul, dar emit lumină similară cu cea din solar. Într-un articol publicat în Jurnalul Australian de Dermatologie, un grup de chirurgi plasticieni din Irlanda a constatat faptul că au existat cazuri în care pacientele au făcut cancer de piele din cauza manichiurii cu gel.  În ciuda lipsei de dovezi, chirurgii de la Departamentul de Chirurgie Plastică și Reconstructivă de la Spitalul Universitar Galway, au concluzionat că femeile ar trebui să aplice protecție solară inainte de a-și face manichiura cu gel.

Dovezile referitoare la acest subiect sunt variabile și adesea controversate, însă femeile ar trebui să aibă grijă de sănătatea pielii lor și să evite expunerea directă a mâinilor în lampa UV.

Sursa; https://spynews.ro/actualitate/manichiura-cu-gel-poate-fi-fatala-ce-ne-sfatuiesc-specialistii-161294.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.