Marea Britanie ia poziție față de legile justiției. Ce mesaj are ambasadorul Marii Britanii pentru Dragnea si Tăriceanu

Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Paul Brummell, a declarat că Romania a făcut progrese după aderarea la Uniunea Europeana in privința statului de drept si a luptei anticorupție, dar aprecia că modificările aduse legilor Justiției trebuie sa ajute acest proces.

„In ceea ce privește propunerile pentru modificarea legilor Justiției in Romania, bineînțeles, oricare tara poate sa decidă in ceea ce privește legislația care este potrivita (…), conform Constituției si a procedurilor parlamentare. După părerea mea, in Romania s-a făcut un progres enorm după aderarea in Uniunea Europeana in ceea ce privește stabilirea statului de drept si in lupta împotriva corupției si consider ca este absolut foarte important ca modificările noi sa ajute acest proces. Este un Mecanism de Cooperare si Verificare in UE care este un mecanism foarte util”, a declarat Brummell.

El a spus ca este necesară o consultare largă cu privire la modificările aduse legilor Justiției.

„Schimbările in ceea ce privește legislația sunt pentru Romania. Bineînțeles, este important sa fie o discuție cu toate părțile interesate, o consultare larga si este important ca modificările sa ajute procesul in ceea ce privește stabilirea statului de drept si lupta in continuare împotriva corupției”, arăta ambasadorul britanic.

S-a referit la raportul recent al Comisiei Europene in ceea ce priveste Mecanismul de Cooperare si Verificare.

„Este foarte folositor pentru Romania acest raport si sper ca recomandarile o sa fie luate in considerare. (…) Noi toti vrem ca Romania sa faca progrese in continuare in lupta impotriva coruptiei si in mentinerea statului de drept”, a mai spus Brummell.

Sursa: https://infoalert.ro/2017/11/29/marea-britanie-ia-pozitie-fata-de-legile-justitiei-ce-mesaj-ambasadorul-marii-britanii-pentru-dragnea-si-tariceanu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.