Mărire salarială uriaşă de la 1 martie. Ce categorie de angajaţi este privilegiată

Veşti extraordinare pentru o anumită categorie de salariaţi de la 1 martie. Ministrul Muncii a anunţat că medicii şi asistentele se vor bucura de salarii mai mari. Un medic primar va ajunge să câştige 15.000 de lei, asta deşi în prezent câştigă 4.000 de lei.

„Este vorba de absolut toţi medicii şi toate asistentele care urcă pe grila din 2022 direct, începând de mâine (joi – n. r.). Vă vom transmite salariile, ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Ministrul Muncii, potrivit Antena 3.

Autorităţile au precizat că s-a luat decizia de mărire a salariilor pentru ca mediciişi asistentele să nu mai plece din România, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani, fiind nevoie de ei în ţară.

Sursa: http://spynews.ro/actualitate/marire-salariala-uriasa-de-la-1-martie-ce-categorie-de-angajati-este-privilegiata-158666.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *