„Mark, unde să-ți trimit vreo două borcane de zacuscă, băiete? Zău că mă cuprinde rușinea să-ți plătesc cu data mea de naștere toată bucuria de a fi conectată cu lumea” – Scrisoarea deschisă către Mark Zuckerberg, care a impresionat toți utilizatorii rețelei sociale

O scrisoare sincera, adresata de o mama care are fiul în străinătate, lui Mark Zukerberg, fondatorul Facebook, face înconjurul internetului în aceste zile. Femeia, desi nu asteapta un raspuns pesonal de la Mark, ii mulțumește pentru faptul ca a creata aceasta rețea si ca nu este deranjata ca datele ele ar fi putut fi preluate de Cambridge Analytica.

” Când mi-a făcut fiul meu cont pe Facebook, acum mulți, mulți ani, l-am întrebat de câteva ori: Mă, copile, sigur nu trebuie să plătesc nimic? Stau aici cât vreau, scriu mesaje cât vreau și nu trebuie să plătesc nimic? Ce e facebook-ul ăsta, tarlaua lu’ mama?

Anii au trecut, copilul a plecat de mult de acasă. Pe facebook vorbim dimineața și seara. Ne vedem lacrimile și ni le ștergem. Adunate grămadă, ore întregi de conversații la un Enter distanță.

Mi-o fi luat Zuckerberg datele personale. Mare scofală. Data nașterii, mailul și cam atât. Ce-mi place și ce nu-mi place, iaca fleoșc, oi fi vreo mare vedetă și m-o da careva în vileag. Au luat doar ce-am fost eu proastă să spun despre mine.

M-am ferit de quiz-uri ca de dracu, acolo îmi cerea nu știu ce listă de prieteni. Aaa, nu, asta nu! Nu știți cât am suferit când vedeam că toate v-ați făcut vedete, v-au subțiat fața și spîncenele, zeițe v-au făcut. Eu, nu! Să nu apăs butonul ăla cu lista de prieteni, deși voi m-ați dat fără să clipiți.

Ce am vrut să spun? Îi mulțumesc lui Mark Zuckerberg că m-a conectat cu oamenii. Eu trăiesc într-o zonă minunată, dar retrasă și ies foarte rar în lume. Facebook-ul m-a scos în lume și a adus lumea la mine. Am trimis lumii povești și apusuri cu duiumul, iar lumea s-a bucurat. Dar din dar s-a făcut Rai.

Plata mea am fost eu, datele mele și prezența mea. Ce-o să facă Cambridge Analytica, să zicem, cu datele mele? La noi au votat morții și n-a mai crăpat nimeni…

Ce, i-ai pus tu pe văduvoii ăia americani cu nume de actori să-mi ceară prietenia? Eu singură mi-am dat seama că pe tarlaua asta sunt și șerpi. Mi-ai dat opțiunea Block și Marchează ca spam. M-a dus capul să o folosesc fix cu cine trebuia.

Sursa: https://info-stiri.net/scrisoare-catre-mark-zuckerberg/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.