Meteorologii ne avertizează! Risc crescut de avalanşă la munte

Specialiştii avertizează! Astăzi, în Munţii Făgăraş, a avut loc o avalanşă mare, la altitudini de peste 1750 de metri. Există posibilitatea ca noi avalanşe să se producă, de aceea este bine ca turiştii să nu se aventureze în zonele restricţionate.

Meteorologii ne avertizează! După ce o avalanşă de proporţii a avut loc în Munţii Făgăraş, la altitudini de peste 1750 de metri, există posibilitatea să se mai producă. De aceea, persoanele care doresc să meargă la munte sau se află deja, trebuie să nu se aventureze în zonele restricţionate.

Informare meteorologică 3 şi 4 februarie 2018
Interval de valabilitate: 03 februarie, ora 20 – 04 februarie, ora 20
Fenomene vizate: ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

Începând de sâmbătă seara (3 februarie)la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea. În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Local se va forma ghețuș sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50…55 km/h.

Sursa: http://spynews.ro/actualitate/meteorologii-ne-avertizeaza-risc-crescut-de-avalansa-la-munte-156335.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *