„Mi-am dorit să nu mor în comunism. N-am izbutit chestia asta. O să mor în comunism!” – diagnostic dur dat actualei societăți de marele actor Victor Rebengiuc

Actorul Victor Rebengiuc a pus un diagnostic dur actualei societati.

„Mi-e rușine că trebuie să povestesc de fiecare dată despre viața mea când sunt solicitat, dar ce să fac? N-am decât o singură viață, nu pot să vorbesc viața altuia!”, așa a început Victor Rebengiuc dialogul cu scriitoarea Ana Maria Sandu la Intersecțiile de miercuri, eveniment organizat la Rezidența BRD Scena9.

Cu un public tânăr în sală, Victor Rebegiuc a vorbit despre normalitate și despre cât de departe sunt de ea lucrurile în România de astăzi. „Eu sunt profund revoltat de ceea ce văd că s-a întâmplat zilele astea! În cei 28 de ani s-a creat o stare de înavuțiți. Adică toți ștabii care au fost prin județe toți au furat pe capete, și-au făcut domenii , toți au domenii, moșii! Nu-ți faci o casă, îți faci un palat! Dar ce te faci cu un palat cu 50 de camere? Îți faci teren de tenis profesionist în curte! Păi, joci de dimineața până seara tenis, în fiecare zi? Piscină olimpică își faci în curte! Păi, cum vine asta? Ce faci cu asta!? Asta e gaură în minte! Nu știu ce este asta! Nu se poate așa ceva”.

Actorul compară actuala clasă politică cu foștii moșieri și spune că legile justiției sunt de fapt legile prin care ai voie să furi cât vrei
.

„Se fură pe capete! Toată lumea fură! Și acum să nu plătească nimic, să rămână niște oameni cum au fost moșierii înainte care au distrus țărănimea și muncitorimea română. Acum, noi foștii muncitori ne facem moșieri noi și îi distrugem pe ăia care vor să schimbe lucrurile să revină la normalitate. Uite așa! Nu ne poate pedepsi nimeni, că vrem noi să facem legi prin care ți se dă voie să furi, dacă nu spui cât și nici de unde! De aia nu avem șosele pentru că banii europeni nu sunt interesanți pentru clasa conducătoare.

Banii europeni trebuiesc decontați, cheltuiala lor trebuie dovedită cu acte. De asta există OLAF-ul ăla care acum caută la Teldrum. Pentru că nu se găsesc banii, i-au luat și i-au băgat în buzunar. Nu merge așa cu banii europeni! Și atunci? Nu domnule, lasă că luăm din banii noștri, e mai bine aici, nimeni nu ne controlează, noi facem ce vrem cu banii. Ori nu e bine așa!”

„Sunt trist când văd ce se întâmplă în lumea noastră”

A trăit cea mai mare parte a vieții în comunism Victor Rebengiuc, dar spune că nici acum nu am scăpat de comunism.

„Eu încă câtva timp pe lumea asta o să mai exist. Mi-am dorit să nu mor în comunism. N-am izbutit chestia asta. O să mor în comunism! Dar poate dumneavoastră cei tineri o să luptați să fie alte vremuri. Poate o să trăiți mai mult dacă nu mai e comunism. Dar eu sunt un exemplu rău pentru comunism- pentru că uite ce bine se trăiește în comunism, se trăiește mult! N-am ce să fac! Sunt trist când văd ce se întâmplă în lumea noastră. Sunt trist când cineva să facă dreptate este atacat, masiv este atacat, sunt forțe întregi care atacă cu bani, cu trupe”, a spus actorul.

Sursa: https://info-stiri.net/actorul-victor-rebengiuc-verdict-trist-mi-am-dorit-sa-nu-mor-in-comunism-n-am-izbutit-chestia-asta-o-sa-mor-in-comunism/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.