Mihai Tudose îşi cere SCUZE public: „A fost o LECŢIE!” Declaraţii NEPREVĂZUTE

Fostul premier, Mihai Tudose a postat, joi, pe pagina sa personală de Facebook, un mesaj neaşteptat. Acesta îşi cere scuze în mod public faţă de minoritatea maghiară pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la începutul lunii ianuarie cu privire la arborarea steagului secuiesc.

Tudose, încă aflat pe atunci în funcţia de premier, a declarat că, „dacă steagul secuiesc va flutura pe instituțiile din Ținutul Secuiesc, toți vor flutura lânga steag”.

„În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru a susține punctul meu de vedere cu privire la declarațiile mele din emisiunea ,, Jocuri de putere ” din data de 10-01-2017. Prin declarația în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcționarilor publici de a aplica legea în acest sens. Și pe această cale doresc să îmi cer scuze public față de orice comunitate sau membrii unei minorități care în urma declarației mele ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violență s-au simtit lezați. Această interpretare nu este în acord cu valorile și principiile mele, respectiv dialogul și respectul reciproc între comunități și de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranță și incitare la ură. A fost o lecție din care am învățat că e mai multă nevoie de rigurozitate și atenție în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum…”, a scris Tudose pe Facebook.

Sursa: http://evz.ro/mihai-tudose-scuze-facebook.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *