Ministrul Justiţiei şi PSD îl scapă pe Dragnea de puşcărie. Toader a intrat subit în concediu. Opoziția: ”Să nu mai prostim lumea. Se va fura prin intermediari”

UPDATE: Amendamentul PSD la abuzul în serviciu a fost adoptat cu 13 voturi „pentru” și 7 „împotriva”.

Comisia Iordache dezbate, luni, propunerile de modificare a Codului Penal, una dintre cele mai controversate fiind legată de redefinirea abuzului în serviciu.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a propus un prag al abuzului în serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie. Pragul este mic, dar definiția infracțiunii pe care o propune Toader îl scapă pe Liviu Dragnea de condamnare.

Toader nu a venit în ședință să-și susțină propunerea.

”Pe procedură, pentru colegii care sperau ca domnul Toader va veni totuşi să ne explice textul, tocmai ne-a anunţat că deşi este în concediu, va vizita astăzi penitenciarul Bacău, să vadă ce mai este pe acolo. Ca să ştiţi” a spus, în timpul dezbaterii, deputatul USR Stelian Ion.

Iar propunerea PSD este foarte asemănătoare și, de asemenea, îl scapă pe Dragnea de condamnare, notează Adevărul.

Amendamentul PSD nu prevede prag minim pentru abuzul în serviciu, dar formularea dezincriminează infracţiunea: „Fapta funcţionarului public, aflat în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, reglementate expres prin legi, ordonanţe de guvern sau OUG, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea atribuţiilor astfel reglementate, a unor dispoziţii dispoziţii exprese dintr-o lege, Ordonanţă de urgenţă sau Ordonanţă de guvern, în scopul de a obţine pentru sine, soţ, rudă sau afini până la gradul al II-lea inclusiv, un folos material patrimonial şi prin acesta cauzează o pagubă certă şi efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani sau cu amendă”.

”Să nu mai prostim lumea. Se va fura prin intermediari“, a declarat liberalul Cătălin Predoiu, citat de Adevărul.

”Dragnea scapă de pedeapsă cu închisoare modificând legea în Parlament. Această variantă este de 1.000 de ori mai gravă decât a fost OUG 13. Este o bătăie de joc”, a declarat și Stelian Ion.

Sursa:  https://b1.ro/stiri/politica/comisia-iordache-abuz-in-serviciu-prag-redefinire-dragnea-puscarie-230526.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.