Musulmanii din Suedia CER ca APELUL la RUGĂCIUNE prin DIFUZOARE să se AUDĂ PESTE TOT. Suedezii se OPUN

După decizia luată în Växjö unde li se permite musulmanilor să transmită apeluri la rugăciune prin difuzoare, acum cer asta pentru toată țara unde au moschei.

Obținerea permisiunii pentru rugăciunea în Växjö a fost doar începutul pentru musulmanii din Suedia. În timp ce o majoritate clară a suedezilor sunt împotriva difuzării Apelului la rugăciune, musulmanii par să le vadă acum peste tot în țară.

Avdi Islami, purtătorul de cuvânt al Fundației musulmane din Växjö, explică că dorește ca mai multe moschei să facă același lucru ca în Växjö și să solicite permisiunea pentru rugăciune, astfel încât mesajul musulman să poată fi auzit în toată țara.

„Vrem să ne auzim în mai multe locuri. Există mulți musulmani care sunt cetățeni suedezi, care au aceleași drepturi ca toți ceilalți „, spune el. În același timp, Islami spune că intenția nu este de a „deranja” pe nimeni. Potrivit lui, însă, Suedia trebuie să respecte faptul că oamenii au „mesaje diferite”.

El neagă faptul că suedezii se tem că Islamul se răspândește acum în țară. Astăzi există Apeluri la rugăciune sonore în trei locuri din Suedia – Karlskrona, Fittja și ultimul în Växjö.

Acum două zle poliția locală a anunțat că a acceptat cererea musulmanilor de a transmite apeluri de rugăciune prin difuzoare la moscheea locală o dată pe săptămână, în fiecare vineri. În acest context, având creat precedentul, musulmanii vor ca la toate moscheele să se transmită prin difuzoare rugăciunea lor, notează friatider.se

Sursa: http://evz.ro/musulmanii-suedia-rugaciune.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.